Hypnobirthing®

Ik begeleid zwangere vrouwen en hun geboortepartner pre-nataal, tijdens hun zwangerschap naar hun droom geboorte. Ik maak hiervoor gebruik van HypnoBirthing® – de Mongan Methode. Dit is een beproefde en natuurlijke benadering voor een veilige, soepele en comfortabele geboorte. Het is een programma met aandacht voor het psychologische, spirituele en fysieke welzijn van de mama, haar geboortepartner en haar baby, waar de geboorte ook plaatsvindt, of dat nu thuis, in een ziekenhuis of in een geboortecentrum is. De methode is gebouwd op een basis van zelfvertrouwen, specifieke ademhalingstechnieken, ontspanning, visualisatie, meditatieve oefeningen en aandacht voor voeding, het versterken van het lichaam en een gezond gezinsleven. Bovenal draagt het bij aan een sfeer van wederzijds respect voor het barende gezin en haar zorgverleners in welke zorgomgeving dan ook.

De cursus is een heel bruikbare richtingaanwijzer voor zowel kersverse mama’s en hun geboortepartner, als mama’s met een vorige zwangerschap/geboorte ervaring, negatief of positief.

Door kennis, bewustwording en het oefenen van technieken leer ik mama’s en hun geboortepartner te vertrouwen op hun geboorte-instinct en eigen kunnen, om zonder angst hun baby op een vredevolle en liefdevolle manier te ontvangen.

Tijdens een serie van 5 workshops van telkens 2,5 uur verspreid over 5 à 6 weken, leren de mama’s en hun geboortepartner verschillende technieken waaronder diepe ontspannings- en ademhalingstechnieken, hoe visualisaties en affirmaties helpen om die droomgeboorte concreet te maken, en alles over de fysiologie van de geboorte zodat ze zo goed als mogelijk voorbereid zijn op het wonder dat er staat te gebeuren.
Met al die handvaten kunnen de mama’s en hun geboortepartner heel bewust de zwangerschap beleven en toeleven naar hun droomgeboorte. De beste periode om te starten is tussen week 20 en week 30 van de zwangerschap. De workshops kunnen zowel privé als met een aantal koppels tegelijkertijd gevolgd worden.

“Een HypnoBirthing® cursus is een cadeautje aan jullie zelf en een investering in de toekomst van jullie baby.”

Introductie tot hypnobirthing

Bekijk hier een korte introductie.

When you change the way you view birth, the way you birth will change

(Marie Mongan, grondlegger van de HypnoBirthing® methode).

Wat zijn de voordelen van HypnoBirthing ®?

Wat zeggen anderen over de cursus?

Huidig cursus aanbod

English speaking?

Wat zijn de voordelen van HypnoBirthing ® ?

 • Het doorbreekt het Angst-Spanning-Pijn syndroom voor, tijdens en na de geboorte
 • Het verkleint en elimineert in vele gevallen de noodzaak voor chemische verdoving, inknippen en andere ingrepen.
 • Het verkort de verdunnings- en openingsfase van de baarmoeder met enige uren. Het stelt de mama in staat om de natuurlijke impulsen van haar lichaam te volgen en haar baby naar beneden te ademen tot het hoofdje zichtbaar is ipv. langdurig en uitputtend te moeten persen. Het vermindert de kans op beschadiging van de bekkenbodem.
 • Het zorgt voor binding tussen mama, baby en geboortepartner voor, tijdens en na de geboorte.
 • De geboortepartner maakt integraal deel uit van de geboorte en is niet alleen maar toeschouwer.
 • De speciale technieken helpen post-natale ongemakken en “baby blues” te voorkomen.
 • Baby’s passen zich gemakkelijker aan en zijn over het algemeen rustiger, wat resulteert ine en beter eet-en slaapgedrag.
 • De mama heeft minder kans op hyperventilatie als gevolg van oppervlakkige ademhaling.
 • De geboorte wordt weer de veilige, mooie en vredige ervaring zoals de natuur ze bedoeld heeft.

Wat zeggen anderen over de cursus?

Hier komen binnenkort enkele reviews.

Huidig cursus aanbod:

Ik geef zowel privé cursussen als groepscursussen (tot maximum 3 koppels).

Data voor een privé cursus worden onderling afgesproken. Een privé cursus kost 490€ en kan doorgaan bij jou thuis (omgeving Leuven) of bij mij thuis.

De eerstvolgende groepscursus start op maandag 24 juni 2024. Indien je een baby’tje verwacht voor 2de helft augustus, september of oktober, dan wil je deze niet missen – 5 maandagen achter elkaar telkens om 19h30.

Een volgende groepscursus start begin september voor ouders die een baby’tje verwachten voor 2de helft oktober, november of december.

Privé cursussen kunnen altijd – data overeen te komen.

 

De prijs voor een groepscursus is 350€.

 

Zowel de privé cursus als de groepscursus omvat:

 • 5 workshops van telkens 2,5 uur verspreid over 5 weken
 • het Nederlandstalig boek
 • een dropcard voor de Nederlandstalige Regenboogontspanning en Nederlandstalige affirmaties
 • een Nederlandstalige hand-out.

Interesse in het volgen van een groepscursus of een privé cursus? Stuur me een mailtje via het contactformulier.

English speaking?

If you wish to take a HypnoBirthing course in English, I can arrange that on a private basis. The fee is the same as for the Dutch private course, namely 490€. Please contact me via the “contact” form for dates and further information.